Kompani tekstile nga Maqedonia e Veriut në panairin në Tiranë, Shqipëri

Tirana 1

Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovim të Eksportit morri pjesë në panairin e sivjetshëm të tekstilit dhe lëkurës 2022 me stendën e saj kombëtare.

(www.expocity.al) i cili u mbajt në Tiranë, Shqipëri Me 8 kompani tekstili nga vendi, prodhues veshjesh patën mundësinë në aktivitetin dyditor të zhvillonin takime B2B me përfaqësues të kompanive nga vendet e rajonit, pjesëmarrës të panairit.

Në panair morën pjesë edhe partnerët tonë Textile Cluster – TTA dhe SIPPO.

 

Drejtori i Agjencisë, Bekim Emini, në fjalimin e tij në hapjen ceremoniale të panairit, theksoi mundësitë që ofron shteti me theks të veçantë në industrinë e tekstilit, i cili është sektori i dytë më i madh, me eksporte totale prej mbi 490 milionë. euro në vitin 2021. Rëndësi të veçantë ka bashkëpunimi dhe ndihma e ndërsjelltë mes vendeve të rajonit për rritjen dhe zhvillimin e ekonomive të vendeve.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest