Tregtia me Maqedoninë e Veriut

Vlera totale e mallrave të eksportuara

Vlera totale e mallrave të eksportuara nga Republika e Maqedonisë së Veriut është 4.6 miliardë euro, që paraqet një rënie prej 12.8% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Vlera e mallrave të importuara në të njëjtën periudhë ka arritur në 6.1 miliardë euro ose 11.5% më pak se e njëjta periudhë e vitit të kaluar. Deficiti i përgjithshëm tregtar ishte 1.4 miliardë euro.

* Burimi: Enti Shtetëror i Statistikave, Janar – Tetor 2020

Produktet më të rëndësishme të eksportuara në vitin 2020:

  • katalizatorë të metaleve të çmuara ose përbërës të metaleve të çmuar si substancë aktive,
  • pajisjet e instalimeve elektrike dhe pajisjet e tjera të instalimeve elektrike të një lloji që përdoren në automjete, aeroplanë ose anije;
  • pjesët e sediljes dhe ferronikeli.

Produktet më të rëndësishme të importuara:

  • Platinë dhe bashkëdyzime të platinës, të papërpunuara ose në formë pluhuri;
  • Vajra të naftës dhe vajra të marra nga minerale bituminoze (përveç lëndëve të papërpunuara);
  • Produkte nga hekuri i rrokullisur i rrafshët ose çelik aliazh;
  • Metale të tjerë të flakëruara ose të mbështjellur nga grupi i metalit të platinës dhe bashkëdyzimeve të tyre, të papërpunuar ose në formë pluhuri.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print