Drejtori i Agjencisë, Dejan Pavleski është gjyqtar në Go Global Awards 2021

Dejan-Pavleski-Banner-4 (2)

Për herë të parë, kompanitë maqedonase kanë mundësinë të konkurrojnë midis 176 vendeve në botë me arritjet e tyre të biznesit për një çmim që do t’u sigurojë atyre një biletë për të hyrë direkt në mundësitë e biznesit botëror.

Çmimet ,,Go Global’’ janë organizuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Tregtisë(International Trade Council)  që nga viti 1956.

Për herë të parë, Agjencia për investime të huaja dhe promovimin e eksportit Investo në Maqedoninë e Veriut është pjesë e dhënies së kompanive në nivelin ndërkombëtar, dhe drejtori Dejan Pavleski është një nga 14 gjykatësit që do të zgjedhin kompanitë e regjistruara botërore.

Agjencia për Investime të huaja dhe promovim tëeksportit fton kompanitë vendase të marrin pjesë në këtë përzgjedhje prestigjioze të bizneseve më të mira në botë. Aplikimi është deri më 3 gusht 2021, dhe për të gjithë të interesuarit Agjencia ofron mbështetje këshilluese. Kompanitë e zgjedhura do të shpallen më 14 shtator 2021, dhe zgjedhja zyrtare e cila për shkak të pandemisë do të mbahet praktikisht është më 5 tetor 2021, tha drejtori i Agjencisë për investime të huaja dhe promovim të eksportit Dejan Pavleski.

Çmimet  Go Global ofrojnë njohje globale për suksesin e kompanive. Programi synon të ndërtojë një komunitet të drejtuesve të lartë nga e gjithë bota për të mbështetur njëri-tjetrin, për të ndarë ide, për të ndërtuar partneritete dhe për të plotësuar njohuritë dhe lidhjet e tyre ekzistuese. Fituesit fitojnë akses në platformat unike ndërkombëtare përmes një rrjeti të gjerë të anëtarëve të Këshillit Ndërkombëtar të Tregtisë në 176 vende.

Aplikimi për Go Global Awards është falas, dhe ndërmarrjeve maqedonase, si gjithë të tjerët, u ofrohet mundësia të zgjerojnë rrjetin e tyre të burimeve, të mësojnë më shumë rreth inovacioneve dhe mundësive të tregut dhe personalisht të krahasohen me konkurrentët e tyre.

Sipas Presidentit të Këshillit Ndërkombëtar të Tregtisë për Azinë Juglindore, Ranjani Rangan, 2020 ishte një vit si asnjë tjetër më parë, megjithatë bizneset e të gjitha madhësive, nga të gjitha industritë, përcaktonin kufijtë e botës sonë të re. Këto organizata kanë treguar qëndrueshmëri, kanë inovuar, përqafuar ndryshime të shpejta teknologjike dhe kanë mbështetur punonjësit e tyre dhe komunitetet në një mënyrë që nuk është parë më parë. Sipërmarrja nuk mund të ndalet. Bashkëpunimi gjithmonë do të mbizotërojë. Mundësi të reja ndonjëherë mund të gjenden në vendet më të errëta.

Aplikimet do të shqyrtohen nga 14 gjyqtarë të cilët do të japin 8 kategori të çmimeve të lidershipit. Të ftuar për të marrë pjesë janë kompani që (pavarësisht nga madhësia e tyre) e çojnë ekonominë përpara përmes inovacioneve, teknologjive dhe strategjive të tyre. Çmimet bashkojnë qindra drejtues të lartë nga disa prej prodhuesve, eksportuesve, kompanive teknologjike, ofruesve të shërbimeve ndërkombëtare, ndërmarrjeve të përbashkëta dhe institucioneve financiare më inovative në botë. Kategoritë e vlerësimit për këto vite përfshijnë: shërbimet e kontabilitetit, prodhimi i avancuar,inteligjenca artificiale, Biotech, procesi i biznesit, CleanTech, ndërtimi, E-Commerce, EdTech, elektronika, energjia, nxitja e eksportit, moda, financa, teknologjia e informacionit, teknologjia e shëndetit, mikpritja, shërbimet ligjore, logjistika, prodhimi, marketingu, hulumtimi i tregut, MedTech, miniera, paketim, farmaci, shërbime profesionale, PropertyTech, shitje me pakicë, robotikë, dorëzim, menaxhim i zinxhirit të furnizimit, turizëm, tregti, financa, miniera dhe shumicë.

Në 2019, 3952 kompani nga 161 vende aplikuan për Go Global Awards, 91 kompani nga 18 vende morën çmime.

Mësoni më shumë rreth çmimeve në www.goglobalawards.org

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest