Intervistë për lokalno.mk me drejtorin Dejan Pavleski: Dhjetë kompani të huaja në negociata paraprake për investime në vend

Dejan-P-1

“Në 2018, 2019 dhe 2020, një IHD totale prej 1 miliard e 350 milion dollarë, ose më shumë me 5 milion dollarë nga totali i IHD -ve në 5 vitet e mëparshme nga 2013 në 2017,” ky është një tregues serioz i atraktivitetit që kemi, dhe  vendi iu ofron  investitorëve të huaj. Kjo tregon stabilitetin, sigurinë dhe mundësinë  për të bërë biznes që ekziston në vend, tha në një intervistë për “Lokal” drejtori i Agjencisë Dejan Pavleski.

“Vitin e kaluar, pavarësisht krizës globale dhe recesionit, niveli i IHD -ve prej 233 milion dollarësh është më i mirë se 2017 me 17%. Pra, në kushtet e zvogëlimit global të IHD -ve, ne kemi pasur një rritje në vitet e kaluara, dhe në kushtet e krizës , kemi arritur një rënie më të vogël se mesatarja botërore ”, shpjegon Pavleski.

“Potenciali për bashkëpunim midis kompanive vendase dhe investitorëve të huaj është i madh. Përveç lëvizjes së ekonomisë, ajo gjithashtu çon në zhvillim  zbatimin e teknologjive të reja, njohurive dhe standardeve, dhe gjithashtu stimulon sipërmarrjen duke hapur mundësi për produkte dhe shërbime të reja “, tha  Pavleski.

Nga 40 kompanitë – investitorët potencialë me të cilët po bisedohet, dhjetë prej tyre , janë më të interesuarit për të investuar në vendin tonë. Këto janë kompani nga Britania, Belgjika, Holanda, Shtetet e Bashkuara dhe të tjera. kryesisht nga industria e automobilave dhe sektori i IT.

“Në periudhën e ardhshme, unë pres zyrtarizimin e disa prej tyre, që do të thotë qindra miliona euro investime të reja dhe disa mijëra vende të reja pune,” tha Pavleski.

E gjithë intervista këtu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest