Duke rritur bashkëpunimin ndërmjet Agjencisë për investime të huaja dhe promovim të eksportit dhe Delegacionit të Ekonomisë Gjermane arrijmë deri në investime të reja

IMG-20210630-WA0004

Drejtori i Agjencisë, Dejan Pavleski u takua me Drejtorin e Delegacionit të Ekonomisë Gjermane në Maqedoninë e Veriut, Patrick Martens për të rritur bashkëpunimin në tërheqjen e kompanive të reja gjermane për të investuar në vend. Investimet e reja në sektorin e prodhimit u diskutuan, si dhe investimet në shërbime që mund të rezultojnë në një numër të konsiderueshëm të pozicioneve me paga të larta.

Hyrja e investimeve të reja gjermane në vend, përveç punësimeve të reja, nënkupton futjen e teknologjive të reja në operacion, transferimin e njohurive dhe mundësinë që kompanitë vendase të hyjnë bashkërisht në tregje të reja të treta, gjë që do të rrisë potencialin e eksportit të kompanive maqedonase dhe rritjen e konkurrencës.

Bashkëpunimi, siç u vlerësua, është i një rëndësie të veçantë sepse mbi 200 kompani me kapital gjerman operojnë në vend, dhe Gjermania tradicionalisht është një nga partnerët më të rëndësishëm tregtarë në Maqedoninë e Veriut. Në këtë drejtim, u arrit në përfundimin që në të ardhmen për të përdorur potencialin e madh që ka vendi për momentin, i cili do të rezultojë me projekte të përbashkëta investimi dhe mundësi për arritjen e partneriteteve të reja të biznesit midis kompanive nga të dy vendet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest