Ambasadori i Tajlandës, Apirat Sugondhabirom vizitoi Agjencinë për investime të huaja dhe promovimin e eksportit të RMV

слика 2
Sot u mbajt një takim mes z. Gazmend Abdia, drejtor i Invest North Macedonia, dhe Shkëlqesisë së Tij Apirat Sugodhabhirom, Ambasador i Tajlandës për Maqedoninë e Veriut, së bashku me Sekretaren e tij të Parë, Anissa Naksewee. Atyre iu bashkua z.Ismail Rahman nga Ministria e Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut.
Fokusi kryesor i këtij takimi ishte inkurajimi i bashkëpunimit dhe ndërtimi i lidhjeve më të forta ekonomike ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Tajlandës. Mysafirët e dalluar nga Tajlanda shprehën interesimin e tyre të madh për një kuptim më të mirë të klimës së biznesit në Maqedoninë e Veriut. Për të ndihmuar bizneset tajlandeze, takimi theksoi rëndësinë e lehtësimit të një kuptimi më të thellë të mundësive të investimeve dhe promovimit të eksportit.
Të dyja palët shkëmbyen njohuri të vlefshme dhe hulumtuan rrugët e mundshme për bashkëpunim. Invest North Macedonia, nën udhëheqjen e aftë të z. Gazmend Abdia, ndau informacione të vlefshme për klimën e favorshme të investimeve dhe potencialin e pashfrytëzuar në sektorë të ndryshëm të ekonomisë maqedonase.
Z. Abdija theksoi gjithashtu angazhimin e qeverisë për të ofruar një mjedis mbështetës për investitorët e huaj, duke nënvizuar përfitimet dhe stimujt e shumtë në dispozicion. Në takim u theksua rëndësia e krijimit të një platforme që biznesmenët tajlandez të lidhen me partnerët potencialë maqedonas dhe të hulumtojnë mënyrat e bashkëpunimit.
Shkëlqesia e tij shprehu mirënjohjen për pritjen e ngrohtë të ofruar nga Maqedonia e Veriut. Ata shprehën dëshirën e tyre për të forcuar lidhjet ekonomike mes dy vendeve duke inkurajuar tregtinë dhe investimet dypalëshe.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest