• Бизнис вести
  • Бизнис вести
  • Успешни приказни
  • Настани

Директорот на Агенцијата, Беким Емини присуствуваше на прес конференцијата на Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи за овогодинешната […]

Повеќе

Бизнис вести

No posts found!

No posts found!

No posts found!

Успешни приказни

No posts found!

Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија (AHK Nordmazedonien) е домаќин на Suppliers Balkan Expo 2022-SUBEX, кој ќе се одржи на 15-ти и 16-ти ноември со изложбен дел, панел дискусии […]

Повеќе

Настани

Зошто Северна Македонија?

Инвест Северна Македонија е официјална владина агенција за инвестиции и унапредување на извозот
одговорна за привлекување странски инвестиции и поддршка на извозот.

Invest

Во зависност од потребата на инвеститорите и особено времето на инвестирање, Invest North Macedonia може да понуди Гринфилд и Браунфилд локации на различни делови од земјата .

Во зависност од потребата на инвеститорите и особено времето на инвестирање, Invest North Macedonia може да понуди Гринфилд и Браунфилд локации на различни делови од земјата .

Во зависност од потребата на инвеститорите и особено времето на инвестирање, Invest North Macedonia може да понуди Гринфилд и Браунфилд локации на различни делови од земјата .

Invest
Export

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Export

Клучни индустрии

Автомобилски компоненти

Автомобилскиот сектор ужива динамичен развој и е од големо значење за економијата на земјата.

ИКТ

Индустријата за информатичка и комуникациска технологија е најбрзо растечки сектор во македонската економија и игра важна улога во економијата како снабдувач на работни места и создавач на извоз.

Агробизнис и преработка на храна

Агробизнис индустријата во земјата е една од најбрзо растечките индустрии со над 10% пораст во последните години.

Текстил и облека

Текстилната индустрија во Македонија е еден од најразвиените и разновидни сектори на економијата во однос на индустриското производство, вработувањето и заработувачката од извоз.

Енергетика

Енергетиката е еден од најбитните индустриски сектори во земјата.

Фармацевтска индустрија

Одгледување и производство на канабис и екстракти од коноп во Република Северна Македонија

Винска индустрија

Врз основа на официјалните статистички податоци од Државниот завод за статистика, вкупната површина на лозови насади

Водење бизнис во Северна Македонија

Финансиска поддршка на инвестиции

Финансиска поддршка на инвестиции

Повеќе

Понудете локација за инвестиции

Понудете локација за инвестиции

Повеќе

Портал за македонски добавувачи

Портал за македонски добавувачи

Повеќе

Најдете го вашиот трговски партнер

Најдете го вашиот трговски партнер

Повеќе

Веќе се овде

ул. Никола Вапцаров бр.7
1000 Скопје, Република Северна Македонија

++389 2 3100 111

email: info@invest.gov.mk

понеделник - петок
07:30 - 16:30