Invest North Macedonia со учество на “Green Energy Forum”

KOTRA 2

Тимот на Invest North Macedonia учествуваше на “Green Energy Forum” организиран од Министерството за надворешни работи – Директорат за економска и јавна дипломатија како одговор на иницијативата на KOTRA – Korea Trade-Investment Promotion Agency.

На форумот од страна на претставниците на Агенцијата беше претставена општата економска и инвестициска клима во земјава пред Корејскиот амбасадор Ли и пред делегацијата на КОТРА Софија.

Овој настан претставува одлична можност за проширување на соработката со КОТРА, за остварување на поблиска соработка во иднина во однос на проектите за зелена енергија и други инвестициски проекти како и јакнење на билатералните заемно корисни трговски односи меѓу двете земји.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest