Компанија од Швајцарија од фармацевтска индустрија заинтересирана за инвестирање во Северна Македонија

Директорот на Агенцијата, Зулфи Адили оствари работна средба со Silvia Huber, извршен директор и сопственик на DOMACO DNH NATURAL HIGHTECH компанија од Швајцарија. На состанокот беа присутни Ванеса Петерханс-Хубер, Раководител […]

Invest North Macedonia и Агенцијата за странски инвестиции од Босна и Херцеговина потпишаа Меморандум за разбирање

Денеска во просториите на Invest North Macedonia, директорот на Агенцијата, Зулфи Адили и директорот Агенцијата за странски инвестиции од Босна и Херцеговина, Марко Кубатлија потпишаа Меморандум за соработка.Од страна на […]

Претставници од Министерство за индустрија, претприемништво и трговија од Косово во посета на Invest North Macedonia

Директорот на Invest North Macedonia Зулфи Адили оствари средба со претставници од Министерството за индустрија, претприемништво и трговија на Република Косово задолжени за инвестиции и инвестициска политика. На средбата беа […]

Амбасадорот на Јапонија, Н.Е.Оцука Казуја во посета на Invest North Macedonia

На средбата со директорот на Агенцијата, Газменд Абдија на амбасадорот му беа презентирани инвестициските и извозните потенцијали на земјата, поволностите за инвестирање, како и бенефитите кои им се нудат на […]

Директорот Газменд Абдија се обрати на Годишната конференцијата на МАСИТ под наслов” Градење на дигитални мостови кон нашата заедничка дигитална иднина”

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот втора година по ред е официјален партнер и поддржувач на Годишната конференција на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ. “Со […]

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот официјално стана членка на Светската асоцијација на агенции за промоција на инвестиции – WAIPA

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот официјално стана членка на Светската асоцијација на агенции за промоција на инвестиции(WAIPA). Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот официјално стана […]

Invest North Macedonia со свој штанд на дводневниот бизнис настан Suppliers Balkan Expo – SUBEX

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот зеде учество со свој штанд на дводневниот бизнис настан Suppliers Balkan Expo – SUBEX организиран од страна на AHK Nordmazedonien кој се […]

Invest North Macedonia на најголемиот светски саем за безбедност и здравје при работа во Дизелдорф, Германија

Почнувајќи од 24-ти октомври, Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот е дел од најголемиот меѓународен саем за текстилна индустрија А+А, кој се одржува на секои две години во […]

Работни средби на директорот Газменд Абдија во Абу Даби, ОАЕ

Во рамки на Светскиот инвестициски форум во Абу Даби, директорот на Агенцијата, Газменд Абдија придружуван од економскиот советник Бекри Ајдини оствари работна средба со Abu Dhabi Department of Economic Development […]

Invest North Macedonia со учество на 8-миот Светски инвестициски форум во Абу Даби, ОАЕ

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот во периодот од 16-20 октомври со свој штанд учествува на 8-миот Светски инвестициски форум кој се одржува во Абу Даби, ОАЕ. Форумот […]