Maqedonia e Veriut renditet e dyta në konkursin global për tërheqjen e IHD

Слика

Maqedonia e Veriut renditet e dyta sipas Indeksit të Performancës së Investimeve Monitor 2022

 Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovim të Eksportit, si institucioni primar përgjegjës për tërheqjen e IHD, është plotësisht e përkushtuar në realizimin e aktiviteteve, zbatimin e masave dhe programeve qeveritare që synojnë përmirësimin e imazhit të Maqedonisë së Veriut para investitorëve të huaj.

“Përmes përkrahjes së vazhdueshme të investitorëve të huaj në vend, vendosjes dhe forcimit të bashkëpunimit afarist të investitorëve ekzistues me furnitorët vendor, Agjencia në mënyrë aktive siguron stimulimin e investimeve të reja, krijimin e vendeve të reja të punës dhe rritjen e konkurrencës së kompanive te Maqedonisë”, si konfirmim i kësaj është edhe renditja në vendin e dytënë Indeksin e Performancës së IHD të Monitorimit të Investimeve 2022.

Për më shumë informacion https://www.investmentmonitor.ai/fdi-data/2022-inward-fdi-performance-index-costa-rica

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest