Kompanitë maqedonase nga industria ushqimore në B2B takime në Poloni

POlska 7

Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovim të Eksportit me mbështetjen e këshilltarit ekonomik për Poloni, ambasadorit Ilia Psaltirov, dhe në bashkëpunim me Odat Ekonomike nga vendi dhe Shoqatën e Përpunuesve të Maqedonisë SHPM, Agjencinë për Investime dhe Tregti nga Polonia dhe Dhoma e Tregtisë Polako-Ballkanike organizoi ” Ngjarje B2B maqedono-polake” në Varshavë, Poloni.

Në hapje të manifestimit,drejtori i Agjencisë, Bekim Emini, iu drejtua me ftesë për biznesmenëve polakë që të vizitojnë Maqedoninë e Veriut dhe të njihen me potencialin investues dhe eksportues të Maqedonisë së Veriut. “Promovimi i produkteve nga industria ushqimore me mbështetjen e Agjencisë synon të ofrojë mbështetje për kompanitë vendase eksportuese për plasimin e produkteve në tregjet e huaja, si dhe thellimin e bashkëpunimit ndërmjet kompanive nga të dy vendet me qëllimin përfundimtar rritjen e tregtisë mes dy vendeve”, theksoi drejtori i Agjencisë.

Në këtë ngjarje morën pjesë kompani polake që punojnë me importin dhe shpërndarjen e produkteve ushqimore për rrjetet më të mëdha të supermarketeve dhe që janë të interesuara për bashkëpunim me kompanitë maqedonase.

Në kuadër të takimeve B2B, u organizua edhe një mini panair për degustimin e produkteve maqedonase – pijeve, verës dhe ushqimeve, si dhe një ngjarje rrjetëzimi ku prodhuesit maqedonas nga industria ushqimore patën mundësinë t’i prezantojnë produktet e tyre në stendat e tyre për potencialin. blerësit nga Polonia dhe të arrijnë takime të drejtpërdrejta me ta.

Në degustim morën pjesë gjithsej 12 prodhues vendas me produktet e tyre, duke përfshirë tre kantinat e verës Imako, Bovin dhe Dalvina, tre kompanitë e ëmbëlsirave Vitaminka, McRobin dhe KIM, gjashtë prodhues të ajvarit dhe përpunimit të frutave dhe perimeve të tjera Technoalat Commerce, Altera Food, Lars, Ushqimi më i mirë, Hortena dhe shqetësimi.

Si rezultat i takimeve ndërmjet kompanive nga të dy vendet, u arrit një marrëveshje për eksportin e verës nga kantina e verës Dalvina dhe pritet që në periudhën në vijim të lidhen marrëveshje edhe me kompanitë e tjera të pranishme në aktivitet.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest