Koreja e Jugut me investim te ri në vend, mbi 70 vende pune dhe pagë bruto prej 2000 eurosh

Slika1

Një investim prej 30 milionë eurosh, paga bruto prej 2000 euro dhe 70 vende të reja pune është projekti i kompanisë së Koresë së Jugut, Almak dhe kompanisë amerikane Dura Automotive Systems, e cila sot në TIDZ 2 Shkup shënoi fillimin e investimit të përbashkët në vend.

Bëhet fjalë për ndërtimin e një objekti modern në të cilin do të prodhohen profile të lehta për industrinë e automobilave. Investitorët planifikojnë të investojnë në një fabrikë që do të mbulojë një sipërfaqe prej 80 mijë metra katrorë. Fillimi i prodhimit u njoftua për vitin e ardhshëm. Ata presin hapjen e mbi 70 vendeve të punës dhe njoftuan se për stafin e kualifikuar do të ofrojnë një pagë bruto  rreth 2000 euro.

Ky është një konfirmim tjetër i politikave të mira ekonomike që ne po krijojmë. Ne krijojmë një mjedis biznesi të parashikueshëm për investime, eksporte, vende pune të paguara mirë, dhe kështu rritje ekonomike. Përpjekjet tona si Qeveri janë të ndihmojmë në krijimin e vendeve të punës me paga të larta  dhe në atë drejtim nga investimi i ri pritet që paga mesatare bruto të jetë rreth 2000 euro, u tha Kryeministri Zoran Zaev të pranishmëve në zonë.

Sipas kryeministrit Zaev, paga mesatare bruto për punëtorët më pak të aftë që do të punojnë në fabrikë do të jetë 889 euro ose një pagë mesatare neto prej 580 euro.

Ne vendosëm të ndërtonim kapacitetin e parë në Shkup, pas hulumtimit që bëmë në shumë vende. Ndërtimi do të përfundojë në 12 muaj me një dizajn modern prej 80,000 metrash katrorë, tha Junpayo Park, president dhe drejtor ekzekutiv i sipërmarrjes së re të përbashkët.

Kompania e Koresë së Jugut, sipas themeluesit dhe drejtorit të saj Soyun Park, përdor energji elektrike të gjelbër në procesin e prodhimit dhe 100 për qind riciklon mbeturina në procesin e prodhimit.

Ky partneritet i ri simbolizon jo vetëm biznesin, por një bashkim të dy kulturave, mësimin nga njëri -tjetri dhe mundësinë për të krijuar një botë më të mirë. “Ne do të punojmë në ndërtimin e një historie suksesi për të cilën do të jemi krenarë,” tha Park.

Që nga fillimi i vitit 2021, vëllimi i përgjithshëm i investimeve që po fillojnë ose janë në fazën përfundimtare të përgatitjes është më shumë se 120 milion euro, të cilat pritet të krijojnë më shumë se 2000 vende pune dhe të gjenerojnë eksporte shtesë prej mbi dy miliardë euro.

Lexoni më shumë bit.ly/3AQuPNs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest