Белгиска компанија заинтересирана за инвестирање во Северна Македонија

slika 1
Директорот на Агенцијата Беким Емини оствари состанок со основачот на белгиската компанија ABEE, Prof. Noshin Omar https://abeegroup.com/
ABBE како потенцијален странски инвеститор гo претстави своjот повеќе годишен бизнис план за инвестирање во нашата земја со инвестиција во Battery management system (BMS) and Power Electronics Systems и вработување на повеќе од 70 луѓе во првата година, како и отворање на посебен Research & Development центар за своите потреби и ангажирање на високо квалификуван кадар за индустриско истражување.
На состанокот беше потенцирано дека иницијална инвестиција неколкукратно ќе се зголеми од наредниот период, имајќи во предвид дека побарувачката за овој вид на производи рапидно ќе расте.
На средбата беа допрецизирани можностите за инвестирање во Северна Македонија, можните локации, како и претставени беа погодностите кои ги нуди Законот за финансиска поддршка на инвестиции. Компанијата веќе ја најави инвестицијата на нивната официјална веб страна.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest