Дејан Павлески посети две компании – корисници на финансиска поддршка

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Дејан Павлески на 18-ти декември оствари работна посета на две компании – Текспорт и Кафе ди Артисан, успешни странски директни […]

Заедно креираме поволен деловен амбиент со фокус на инфраструктура и подобра законска регулатива за сегашните и новите инвеститори

Владиниот економски тим на чело со Претседателот на Владата Зоран Заев на 17-ти декември одржа онлајн состанок со претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески и со Асоцијацијата на […]

Поддршка за македонските текстилни компании

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Дејан Павлески на 16 декември беше во работна посета на текстилни компании во источниот регион од земјата. Работните средби се […]

Нови алтернативни начини на промоција на извозот

Работна средба на претставници од компании од клубот на извозници при Стопанската комора на Северна Македонија со Арбен Виља, директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на […]