План за забрзан економски раст 2022-2026

Планот за забрзан економски раст е продолжение на успешните политики за достигнување раст на БДП над 5%, 12 милијарди евра инвестиции и 156.000 нови работни места. Планот за забрзан раст […]

Заев – Бесими: Планот за забрзан економски раст е продолжение на успешните политики за достигнување раст на БДП над 5%, 12 милијарди евра инвестиции и 156.000 нови работни места

Директорот Дејан Павлески како дел од економскиот тим на Владата присуствуваше на прес конференцијата на која Претседателот на Владата, Зоран Заев и министерот за финансии, Фатмир Бесими го претставија Планот […]

Invest North Macedonia на најпрестижниот саем во Дизелдорф, Германија

Посетителите на еден од водечките саеми за безбедност и здравје при работа од денеска до 29 октомври ќе имаат можност да го посетат и националниот штанд на Агенцијата за странски […]