Политиките на Владата со фокус на енергетика, инфраструктура и поддршка на високо квалитетни инвестиции клучни за економскиот развој

Во рамки на Виенскиот Економски Форум, Претседателот на Владата, Зоран Заев во своето обраќање ги посочи клучните проекти за остварување на економски развој со фокус на енергетика, инфраструктура, гасификација кои […]

12 нови странски инвестиции во услови на Ковид криза

За една година во услови на пандемија 12 нови странски директни инвестиции, кои се во фаза на реализација, потпишување на договори или во фаза на преговори истакна Претседателот на Владата, […]