Директорот Емини во посета на Албанија

Slika-Kosovo

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, г-дин Беким Емини се сретна со двајцата директори на двете соседни агенции за инвестиции, Директорот на Агенцијата за инвестиции од Албанија (АИДА) г-дин. Сокол Нано и директорот на Косовската агенција за инвестиции и поддршка на претпријатија (КИЕСА), г-дин Зеф Дедај. Средбата се одржа во рамките на когнитивната презентација и унапредување на соработката меѓу институциите.

За време на состанокот меѓу директорите на трите агненции се разменија идеи и разговараа за разликите и можностите за соработка.

На крајот на средбата беше договорено да се започне со работа за потпишување на договор за идна соработка меѓу агенциите.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest