Invest North Macedonia në panairin më të madh në botë për shëndetin dhe sigurinë në punë në Dusseldorf, Gjermani

1
Duke filluar nga data 24 tetor, Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovimin e Eksportit merr pjesë në panairin më të madh ndërkombëtar për industrinë e tekstilit A+A, i cili zhvillohet çdo dy vjet në Dusseldorf të Gjermanisë.
A + A është eventi më i madh dhe më i rëndësishëm në botë përsa i përket sigurisë dhe shëndetit në punë, dhe pjesëmarrja e një numri të madh ekspozuesish dhe vizitorësh ndërkombëtarë vetëm reflekton interesin mbarëbotëror në këtë fushë të rëndësishme. Temat kryesore të panairit janë: siguria në punë, siguria në punë, mbrojtja e shëndetit në punë/shëndeti i korporatës, mbrojtja nga zjarri/menaxhimi i fatkeqësive dhe moda e korporatës.
Katër kompani vendase (Albatross, Eurojeans, Eurosolid dhe Zlatex) – prodhues të veshjeve të punës, korporatave dhe veshjeve mbrojtëse kanë mundësinë të jenë pjesë e ekspozitës kombëtare.
Pjesëmarrja në panair organizohet me mbështetjen e USAID EGDGE – Zhvillimi Ekonomik, Qeverisja dhe Rritja e Ndërmarrjeve dhe Shoqatës së Tregtisë së Tekstileve – Klasteri i Tekstileve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe me mbështetjen e programit zviceran për mbështetjen e eksporteve SIPPO me trajnime të destinuara për përgatitjen për pjesëmarrje në një panair.
Në ditën e parë të hapjes së panairit, drejtori i Agjencisë, Gazmend Abdia, pati rastin të ketë takime të rëndësishme me sektorin e biznesit nga Gjermania, si dhe me shoqatat dhe odat përkatëse që ishin të pranishme në panair. Stenda u vizitua nga një numër i madh i kompanive të interesuara të cilat janë të gatshme të krijojnë bashkëpunim të ardhshëm me kompanitë maqedonase.
Në stendin nacional u zhvillua takim me Abdilxhemil Saiti, këshilltar ekonomik nga Republika e Maqedonisë së Veriut në Gjermani dhe Austri. Në takim u konstatua se është e nevojshme të realizohet një vizitë biznesi në Mynih, i cili është qendra kryesore për sektorin e biznesit në Gjermani. Qëllimi i vizitës së delegacionit të përbërë nga kompani maqedonase është rrjetëzimi dhe takimet e drejtpërdrejta me kompanitë anëtare të dy odave ekonomike në Mynih, si dhe vizita në panairin e industrisë tekstile në Mynih Fabric Start.
Stenda nacionale do të jetë e hapur nga 27 tetori, kur edhe përfundon panairi, dhe pritshmëritë tona janë të ndërtojmë partneritete të reja biznesi ndërmjet kompanive maqedonase dhe gjermane.
Në këtë drejtim, Agjencia mbetet e përkushtuar për të ofruar mbështetje të vazhdueshme për kompanitë nga industria e tekstilit.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest