Banka Botërore ka konfirmuar parashikimin për rritjen e PBB-së në Maqedoninë e Veriut prej 3.6% për vitin 2021

Hnet.com-image

Banka Botërore, në raportin e saj të fundit, konfirmon parashikimin për rritjen e PBB-së së Maqedonisë së Veriut prej 3.6% për vitin 2021.

Banka rishikoi parashikimin e saj për rritjen globale nga 4.1 përqind në 5.6 përqind për vitin 2021, rikuperimi më i shpejtë pas recesionit në 80 vjet, kryesisht për shkak të kërcimeve të forta post-kovid në disa ekonomi.

Rritja në Ballkanin Perëndimor pritet të kthehet në 4.4 përqind në vitin 2021. Rritja në Maqedoninë e Veriut duhet të nxitet duke përshpejtuar reformat strukturore në përgatitje për anëtarësimin në BE. Nën-rajoni pritet gjithashtu të përfitojë nga plani ekonomik dhe investues i miratuar kohët e fundit, i cili do të mobilizojë fonde për të mbështetur konkurrencën dhe rritjen përfshirëse, si dhe tranzicionet e gjelbërta dhe dixhitale.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest