12 investime të reja në kushtet me krizën Covid

Zaev

Në një vit në kushtet e një pandemie, 12 investime të huaja direkte, të cilat janë në fazën e realizimit, nënshkrimit të marrëveshjeve ose në fazën e negociatave, tha Kryeministri, Zoran Zaev në fjalimin e tij në Forumin Ekonomik të Vjenës.

“Aktualisht, ka 34 kapacitete në pronësi të investitorëve të huaj nga ShBA, Kanada, Republika Popullore e Kinës, Gjermania, Italia, Turqia dhe vendet e tjera që operojnë në zona duke gjeneruar afërsisht 3.3 miliardë euro eksport në vitin 2020, e cila është 47% të eksporteve në Maqedoninë e Veriut. Deri më tani, këto kompani kanë investuar afërsisht 1 miliardë euro. Ky sukses është rezultat i qasjes së re të Qeverisë për të mbështetur dhe promovuar investimet me cilësi të lartë që sjellin vlerë më të madhe të shtuar në vend, gjenerojnë fitime solide, kontribuojnë në buxhetin e shtetit, krijojnë vende pune të qëndrueshme dhe vende pune të paguara mirë dhe përfshijnë më shumë kapacitete lokale në “Zinxhirët e furnizimit”, tha Zaev, duke shtuar se qasja e re përfshin një one-stop shop, duke ndjekur me kujdes praktikën ndërkombëtare për përfitimet e investitorëve dhe shtetit për t’u garantuar.

Për më shumë informacione në: https://vlada.mk/node/25310

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest