Invest North Macedonia на SUBEX – Suppliers Balkan Expo во Скопје

Photo
Потпишан Меморандум за разбирање меѓу Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот и Делегацијата на германската стопанска комора со седиште во Скопје AHK Nordmazedonien.
Invest North Macedonia учествува со свој штанд на бизнис настанот SUBEX – Suppliers Balkan Expo, кој во организација на Делегацијата на германското стопанство денеска и утре се оддржува во Скопје.
На SUBEX – Suppliers Balkan Expo како изложувачи претствени се 20 компании а присутни се и 300 претставници на компании од Германија и Регионот.
Предвидено е да бидат реализирани повеќе од 150 Б2Б состаноци со цел поврзување на домашните компании добавувачи од ИТ, металната, електро, текстилната, дрвната и прехрамбената индустрија со компании купувачи од Германија, Грција, Романија, Турција, Албанија и Косово.
На првиот ден од настанот по своите обраќања, директорот на Делегацијата на германското стопанство Патрик Мартенс и директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот Беким Емини потпишаа меморандум за разбирање.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest