Invest North Macedonia и Агенцијата за странски инвестиции од Босна и Херцеговина потпишаа Меморандум за разбирање

слика 1
Денеска во просториите на Invest North Macedonia, директорот на Агенцијата, Зулфи Адили и директорот Агенцијата за странски инвестиции од Босна и Херцеговина, Марко Кубатлија потпишаа Меморандум за соработка.Од страна на директорите беше истакната потребата од интензивирање на соработката меѓу институциите, промоција на можностите и потенцијалите, како и поврзување на компаниите од Северна Македонија и Босна и Херцеговина.
Во рамки на состанокот беа дискутирани идните можностите за заедничка соработка во делот на инвестициите со цел јакнење на економската соработка меѓу Северна Македонија и Босна и Херцеговина.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest