Можностите за инвестирање во Северна Македонија претставени пред германска бизнис делегација

Тимот на Invest North Macedonia предводен од директорот Газменд Абдија заедно со економскиот советник во Минхен, Абдилџемил Саити и Јоханес Хајдекер, Советник во Кабинетот на Претседателот на Владата, ги претставија […]

Амбасадорот на Тајланд, Апират Сугондхабиром во посета на Invest North Macedonia

Директор на Invest North Macedonia, Газменд Абдија оствари средба со Н.Е. Апират Сугондхабиром, амбасадорот на Кралството Тајланд во Северна Македонија. На средбата присуствуваше и претставник од Министерството за надворешни работи […]

Можностите за инвестирање во Северна Македонија презентирани во Абу Даби, ОАЕ

Директорот на Invest North Macedonia, Газменд Абдија за време на престојот во Абу Даби ги презентираше инвестициските потенцијали на Северна Македонија  пред гигантот „Магна инвестмент“ од Обединетите Арапски Емирати. „Магна […]

Директорот Газменд Абдија учесник на Annual Investment Meeting во Абу Даби, OAE

Директорот на Invest North Macedonia Газменд Абдија  од 8-ми до 10-ти мај учестуваше на Годишниот инвестициски состанок (AIM) во Абу Даби, Обединети Арапски Емирати.Во рамки на конференцијата беше придружуван од […]

Директорот Газменд Абдија оствари средба со генералниот директор на Агенцијата за инвестиции во Косово (KIESA), Зеф Дедај

Директорот на Invest North Macedonia Газменд Абдија, се сретна со генералниот директор на Агенцијата за инвестиции и поддршка на претпријатијата во Косово (КИЕСА), Зеф Дедај. Средба беше многу конструктивна и […]

Мерки за финансиска поддршка на инвестиции и конкурентност

Барање за доделување на на финансиска поддршка на инвестиции за инвестициски проекти надвор од технолошко – индустриски развојни зони и индустриски зони управувани од Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони […]

Презентирани можностите за инвестирање пред кинески бизнис делегати

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Mакедонија, Газменд Абдија денеска оствари средба со Др. Johny Hon, Chairmen,претседател на глобална групација на компании(http://www.global.hk,) предводен  […]

Исплатени рекордни 45 милиони евра државна поддршка на домашните компании

Директорот на Агенцијата, Беким Емини присуствуваше на прес конференцијата на Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи за овогодинешната […]

Дигитализацијата како одговор на актуелната криза

На отварањето на денешниот настан “Дигитализацијата како одговор на актуелната криза”  во организација на МАСИТ, а со поддршка на Invest Invest North Macedonia  директорот на Агенцијата, Беким Емини имаше воведно […]

Можностите за инвестирање презентирани пред бизнис заедница од Турција

Десетина бизнисмени и инвеститори од бизнис асоцијацијата Румелисијад од Бурса , Република Турција, денеска, остварија средба со вицепремиерот Фатмир Битиќи и директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на […]