“Фич” го потврди кредитниот рејтинг на Северна Македонија

Агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Република Северна Македонија на „ББ +“. Во извештајот„Фич“ нотира дека потврдениот рејтинг во услови на пандемија е резултат на спроведувањето […]