УНКТАД: Investment Policy Monitor извештај, 2020

unctad

Според последниот извештај на УНКТАД, Investment Policy Monitor, 15 земји имаат потпишано Меѓународни договори за инвестиции за период од мај до декември 2020.

Северна Македонија и Обединето Кралство на 3-ти декември 2020 година потпишаа Договор за партнерство, трговија и соработка. Договорот обезбедува рамки за политички дијалог и зголемување на соработката економската соработка меѓу двете земји. Со потпишување на овој договор Обединетото Кралство ја потврди својата заложба за остварување на блиски односи со земјата и континуирано продолжување на позитивната улога во регионот.

Листа на Меѓународни договори за инвестиции потпишани во периодот од 1-ви мај 2020 до 31-ви декември 2020

Линк до извештајот: http://bit.ly/3jwbQ3g

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest