Павлески – Пендаровски: Сите релевантни чинителии да градат предвидлив бизнис амбиент

1

Директорот Павлевски на денешната средба го информираше претседателот Пендаровски за тековните и идните активности на Агенцијата, како и за интересот и најавените странски инвестиции кои, како што рече, ќе придонесат за отварање на нови работни места.

Неопходно е сите релевантни чинители во државата да градат предвидлив бизнис амбиент, изјави претседателот Стево Пендаровски на денешната средба.

На средбата соговорниците разговараа за состојбите во државата во однос на обемот на странски директни инвестиции, како и за последиците и влијанието на Ковид пандемијата во процесот на привлекување на СДИ.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest