Можностите за инвестирање во Северна Македонија претставени пред германска бизнис делегација

slika 2
Тимот на Invest North Macedonia предводен од директорот Газменд Абдија заедно со економскиот советник во Минхен, Абдилџемил Саити и Јоханес Хајдекер, Советник во Кабинетот на Претседателот на Владата, ги претставија можностите и поволностите за инвестирање во Северна Македонија на престижна германска бизнис делегација. Презентацијата беше проследена со успешни Б2Б средби, каде што и македонските и германските компании покажаа огромен интерес и ентузијазам.
Со својата стратешка локација, квалификувана работна сила и поволна бизнис клима, Северна Македонија се наметна како примамлива инвестициска дестинација за компаниите кои бараат можности за раст и проширување во Југоисточна Европа. Од производство и технологија до енергетика, туризам и земјоделство, земјата нуди многу можности за инвестирање.
 
Успешниот настан дава реални очекувања на идни соработки и партнерства меѓу македонските и германските компании. Додека Северна Македонија продолжува да негува поддржувачка бизнис средина, инвеститорите од целиот свет, вклучително и Германија, ги препознаваат бројните можности достапни на овој динамичен и пазар во развој.
Инвестирајте во Северна Македонија, отклучете го вашиот бизнис потенцијал!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest