Амбасадорот на Тајланд, Апират Сугондхабиром во посета на Invest North Macedonia

слика 2
Директор на Invest North Macedonia, Газменд Абдија оствари средба со Н.Е. Апират Сугондхабиром, амбасадорот на Кралството Тајланд во Северна Македонија. На средбата присуствуваше и претставник од Министерството за надворешни работи на Северна Македонија.
Примарниот фокус на оваа средба беа можностите за поттикнување на  соработката и градење на посилни економски врски меѓу Северна Македонија и Тајланд. Во рамки на средбата беше изразен голем интерес за поволната бизнис клима во Северна Македонија. Со цел да им се помогне на бизнисите од Тајланд, на средбата беше истакната важноста од олеснување на подлабоко разбирање на можностите за инвестирање и промовирање на извозот.
Двете страни разменија вредни сознанија и ги истражија потенцијалните патишта за соработка. Invest North Macedonia, под способно водство на директорот Газменд Абдија, сподели вредни информации за поволната инвестициска клима и неискористениот потенцијал во различни сектори на македонската економија.
Директорот исто така, ја истакна посветеноста на Владата за обезбедување средина за поддршка за странските инвеститори, прикажувајќи ги бројните придобивки и стимулации кои стојат на располагање. На средбата беше истакнато значењето на создавање платформа за тајландските бизнисмени да се поврзат со потенцијалните македонски партнери и да ги истражат патиштата за соработка.
Неговата екселенција изрази благодарност за топлото добредојде. Тие ја пренесоа нивната желба за зајакнување на економските врски меѓу двете земји преку поттикнување на билатералната трговија и инвестиции.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest