Претставници од Министерство за индустрија, претприемништво и трговија од Косово во посета на Invest North Macedonia

1
Директорот на Invest North Macedonia Зулфи Адили оствари средба со претставници од Министерството за индустрија, претприемништво и трговија на Република Косово задолжени за инвестиции и инвестициска политика.
На средбата беа дискутирани можностите за соработка и размена на искуства, стратешките определби на двете земји во делот на инвестициската политика и подобрување на бизнис климата и остварување на поголема трговска соработка.
Invest North Macedonia останува силно посветена на градење на нови врски и соработка со цел јакнење на економската соработка меѓу Северна Македонија и Република Косово.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest