Директорот на Invest North Macedonia на средби со албанската дијаспора во Њујорк, САД

Sliki 1

Директорот на Агенцијата г-дин Bekim Emini и Mинистерот без ресор – задолжен за дијаспора Xhemail Çupi вчера ги презентираа можностите за инвестирање во Република Северна Македонија пред албанската дијаспора која живее и работи во во Њујорк, САД.

Настанот беше организиран од страна на Здружението Дибра од Њујорк, САД. На настанот беа разгледани можностите за остварување на поблиска заедничка соработка особено во делот на туризмот, градежништвото, консалтингот.

Се очекува наскоро овие средби да бидат проследени со други активности во наредните месеци.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest