Амбасадорот на Јапонија, Н.Е.Оцука Казуја во посета на Invest North Macedonia

1

На средбата со директорот на Агенцијата, Газменд Абдија на амбасадорот му беа презентирани инвестициските и извозните потенцијали на земјата, поволностите за инвестирање, како и бенефитите кои им се нудат на инвеститорите.

 

Меѓу другото беа рагледани и можности за идна соработка меѓу Invest North Macedonia и Амбасадата на Јапонија во земјата во насока на унапредување на трговската соработка, за што постои голем потенцијал, главно за извоз на македонски производи на јапонскиот пазар, како и привлекување на нови инвестиции од Јапонија.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest