Скопје – Економски Форум

Панел дискусија на тема „Перспективи на Странски Директни Инвестиции (СДИ) во Северна Македонија“ Соработката во регионот на Балканот, економскиот развој, странските инвестиции, инфраструктурата, енергијата, туризмот, оддржлив развој беа теми на […]

Светска банка ја потврдува прогнозата за раст на БДП во Северна Македонија од 3,6% за 2021 година

Светска банка ја потврди прогнозата за раст на БДП во Северна Македонија од  3,6% за 2021 година Светската банка, во својот последен извештај за Глобалните економски изгледи, ја потврдува прогнозата […]