Средба на директорот на Агенцијата со Амбасадорот на Јапонија

Untitled design_3

Денеска во Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, директорот на Агенцијата Дејан Павлески имаше работен состанок со јапонскиот Амбасадор Хиронори Савада.

Амбасадорот на Јапонија го пренесе  пројавениот интерес од  јапонски компании за инвестирање во Северна Македонија. Со цел запознавање со можностите за инвестирање како и за  донесување одлука за конкретна соработка на Амбасадорот  му беа презентирани инвестициските и извозните потенцијали на земјава.  Во наредниот период следуваат активности за унапредување на трговската соработка, за што има голем потенцијал, главно за извоз на македонски производи на јапонскиот пазар но и активности  во привлекувањето на јапонски компании да инвестираат во нашата земја.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest