• Бизнис вести
  • Успешни приказни
  • Настани
  • ЧПП

Работна средба на претставници од компании од клубот на извозници при Стопанската комора на Северна Македонија со Арбен Виља, директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на […]

Повеќе

Бизнис вести

Прашања и одговори

Овде следи одговорот.

Овде следи одговорот.

Овде следи одговорот.

Успешни приказни

Настани

ЧПП

Зошто Северна Македонија?

Инвест Северна Македонија е официјална владина агенција за инвестиции и унапредување на извозот
одговорна за привлекување странски инвестиции и поддршка на извозот.

Depending on the need of the investors and especially the timing for the investment, Invest North Macedonia can offer two varieties in terms of location for the production sites with the possibility of Greenfield locations and ready-made Brownfield location in different locations and Municipalities in the country.

Depending on the need of the investors and especially the timing for the investment, Invest North Macedonia can offer two varieties in terms of location for the production sites with the possibility of Greenfield locations and ready-made Brownfield location in different locations and Municipalities in the country.

Во зависност од потребата на инвеститорите и особено времето на инвестирање, Инвест Северна Македонија може да понуди две сорти во однос на локацијата за производните места со можност за локации на Гринфилд и готова локација Браунфилд на различни локации и општини во земјава .

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Извозот е важен фактор за стабилен економски развој и влијае на подобрување на меѓународната конкурентност на земјата. Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Република Северна Македонија е вклучена во промовирање на домашни производи и услуги на странските пазари и дава помош во процесот на зголемување на нивниот извоз.

Slider

Клучни индустрии

Автомобилски компоненти

To gain a competitive advantage in a highly uncompromising auto-motive market driven by cost-cuts

ИКТ

North Macedonia has an excellent supply of well-educated IT experts at among the lowest labor costs in the region

Агробиснис и преработка на храна

The agribusiness and food processing sector is traditionally one of the strongest sectors of Macedonia’s economy

Текстил и облека

With a long, rich tradition in clothing and textiles, this sector is the second largest export industry in North Macedonia

Електро-металска индустрија

Companies operating in Europe are increasingly interested in Macedonia as a sourcing country

Фармација и медицински помагала

While the medical technology and pharmaceutical industries are both essential

Винска индустрија

The agribusiness and food processing sector is traditionally one of the strongest sectors of Macedonia’s economy

Друго

Text for other information, Text for other information, Text for other information, Text for other information, Text for other information.

Водење бизнис во Северна Македонија

Финансиска поддршка на инвестициите

Финансиска поддршка на инвестициите

Повеќе

Најдете ја вашата локација за инвестиции

Најдете ја вашата локација за инвестиции

Повеќе

Најдете го вашиот локален снабдувач

Најдете го вашиот локален снабдувач

Повеќе

Најдете го вашиот трговски партнер

Најдете го вашиот трговски партнер

Повеќе

Веќе се овде

Нашите канцеларии

+389 2 3169 100

Контактирајте не

Работно време

    COVID-19 Invest North Macedonia is following official guidelines and protocols